Till start

Till start är riktat främst till bredden i den svenska travsporten. Det är en variant av en norsk föregångare med syfte att hjälpa främst B-tränare och ponnytränare att komma till just start med sina hästar.

Här anmäler du dig till Till start. Var nogrann med att anmäla dig till din hemmabana. Klicka på "fler tillfällen" för att se samtliga banor. Du behöver stå på rätt ruta med rätt bana innan du klickar på "Boka". Kom ihåg att klicka i "Egen häst" i anmälningsformuläret.


Coachträffar 2022.JPG

Under 2021 genomfördes Till start i restriktionernas anda, och hölls till största del utomhus med feedback individuellt. Upplägget anpassades och genomfördes helt covidanpassat, och utan fysiska samlingar i grupp. Alla föreläsningar har varit digitala och antalet deltagare har varit i samma nivå som under 2020. Årets träffar avslutades med ett gemensamt Teamsmöte där deltagarna kunde ta upp frågor med coacherna som dom funderade över, coacherna finns även tillgängliga för individuella frågor via sms och mail under året.

Till Start 2022
Coachträffarna kommer om smittläget tillåter inledas med en samling där man har ett ämne man diskuterar med coacherna, och efter den stunden så selas de första 10 hästarna och coacherna går runt till deltagarna för att få en liten info om vad tränaren vill att dom ska titta på. Därefter kör ekipagen ut på banan och värmer samt kör i rätvarv framför coacherna, där filmas ett klipp på respektive häst som deltagaren får via mailen ihop med sitt protokoll efter träffen. Man delas in i grupper men kör individuellt för att coacherna ska kunna fokusera på en häst i taget på banan. Körningen tar ca 30 minuter för varje grupp om 10 hästar. Därefter kommer man med sin häst till ett stall för feedback vartefter man är klar med sin häst, man får tips och reflektioner och detta blir underlag för protokollet som skickas veckan efter träffen. Tider och vilka boxar/ stall man ska vara i får deltagarna via mail veckan innan respektive träff. 2022 kommer första tisdagen i varje månad med start i februari vara den dag som föreläsningarna äger rum via Teams. Intressanta personer och ämnen kommer diskuteras och det schemat får årets deltagare i slutet av januari.
Vårens coachträffar inleds under första helgen i mars och pågår fram till maj, vi välkomnar nya deltagare och anmäler er gör ni via länken nedan:

På anmälningssidan får man klicka sig fram till sin bana, ni anmäler den bana ni har licensen på, men vissa banors träffar samordnas på närliggande bana.


Vill du veta mer om Till start? Kontakta projektledare Annette Jansson. Du kan också följa Till starts eget Instagramkonto #till_start