Kampanjkurs vuxen

En kurs på tre kurstillfällen för dig som vill passa på och testa på travskolan, perfekt för dig som är nybörjare och vill ta klivet in i travet. Eller en bra present att ge bort till någon som är travintresserad men aldrig testat att sitta bakom en häst!

Omfattning
Vid de allra flesta terminer erbjuder travskolan även kampanjkursen. Det är en kurs med färre tillfällen än en vanlig terminskurs, perfekt för dig som testa på hur det är att gå i travskolan eller bara göra en rolig grej med kompisarna. 


Målgrupp
Den här kampanjkursen riktar sig till ungdomar och vuxna oberoende på vad man har för förkunskaper. Du är välkommen som nybörjare inom hästvärlden eller om du har lång erfarenhet av hästar.

Innehåll

I denna kursern får du en inblick i hur man hanterar en häst, hur man selar på och vad som är viktigt att tänka på när man kör en travhäst. Vi använder både stora hästar och våra ponnyer i kursen och vi kör häst alla tre gångerna.

första tillfället går vi igenom hantering, skötsel och selning av travhäst. Vi kör tillsammans med ledare på vår träningsbana. 

andra tillfället kör vi ponnyer på vår körplan och deltagarna får testa på att köra konbana. 

Vid sista tillfället tittar vi lite på travhästens tävlingsutrustning. Vad är ett norskt huvudlag? Varför har man tussar i öronen på hästen? Gummiboots på hovarna kan det gör skillnad? Frågorna brukar vara många! Vi avslutar med att köra bakvarv på trävlingsbanan tillsammans med ledare. 


Frågor?
Du är varmt välkommen att höra av dig vid frågor angående kampanjkursen, kontaktuppgifter hittar du till höger.