Ridkurser

Ridlektioner på travskolans travponnyer och travhästar.

Lektionerna varierar mellan lättare dressyrpass, balansövningar och markarbete. Under terminens gång kommer vi även ha praktisk och teoretisk teori samt ett tillfälle prova på monté. Detta är en ridkurs och sadling/förberedelser görs innan kurstiden börjar eller om hästen gått lektionen före tas hästen emot med utrustningen på ridbanan. I kursen ingår utrustningskontroll av instruktör, detta för ryttarens säkerhet och hästarnas välbefinnande, upp- och avsittning, framridning, genomgångar, huvudövning och avslutning. Ridläraren finns behjälplig vid uppsittning och ev. korrigering av stigläder och övrig utrustning. Ryttarna kommer i god tid till sin lektion för att iordningställa sin ponny/häst i god tid till ridlektionens starttid. 

Vid anmälan: Melja till travskola@gavle.travsport.se om vilka kategori/kategorier ni kan rida då vi går efter vikt och längdgränser inom ponnymontén. Beskriv även er riderfarenhet i mejlet. (Om ni överskriver kategori B anmäler ni till ridkurs ungdom/vuxen för att rida storhäst.)

Kunskapskrav: Fyllt 6 år och minst gått knatte/hästis på travskolan eller liknande erfarenhet. Behöver eleven ledare så ska förälder närvara. Eleverna kommer delas in i grupper efter erfarenhet och ponny/häst kategori. Vuxen/ungdom ska ha grundlägande hästkunskap.

Kursstart: 29 augusti   Kursveckor: 35-50 Kursuppehåll: 
                                    
Antal kurstillfällen: 16 lektioner   Kurstid: 40 min

Dag & tid: Tisdagar 15.30-16.10 eller 16.15-16.55
PS. Kom minst 20 minuter innan utsatt lektionstid för förberedelser & sadling.
 
Samling: I stallet för kurs ett och på ridbanan (som finns innerplanen av den stora travbanan) för kurs två. Ponnyerna/hästarna som används på första kursen lämnas över till nästa ryttare.