Ridkurser

Ridlektioner på travskolans travponnyer och travhästar.

Lektionerna varierar mellan lättare dressyrpass, balansövningar och markarbete. Under terminens gång kommer vi även ha praktisk och teoretisk teori samt ett tillfälle prova på monté. Detta är en ridkurs och sadling/förberedelser görs innan kurstiden börjar eller om hästen gått lektionen före tas hästen emot med utrustningen på ridbanan. I kursen ingår utrustningskontroll av instruktör, detta för ryttarens säkerhet och hästarnas välbefinnande, upp- och avsittning, framridning, genomgångar, huvudövning och avslutning. Ridläraren finns behjälplig vid uppsittning och ev. korrigering av stigläder och övrig utrustning. Ryttarna kommer i god tid till sin lektion för att iordningställa sin ponny/häst i god tid till ridlektionens starttid. 

Vid anmälan: Melja till travskola@gavle.travsport.se om vilka kategori/kategorier ni kan rida då vi går efter vikt och längdgränser inom ponnymontén. Beskriv även er riderfarenhet i mejlet. (Om ni överskriver kategori B anmäler ni till ridkurs ungdom/vuxen för att rida storhäst.) Skriv gärna om det är någon av lektionstiderna som inte alls fungerar!

Kunskapskrav: Fyllt 6 år och minst gått knatte/hästis på travskolan eller liknande erfarenhet. Behöver eleven ledare så ska förälder närvara. Eleverna kommer delas in i grupper efter erfarenhet och ponny/häst kategori.

Kursstart: 12 februari  Kursveckor: 7-23 Kursuppehåll: vecka 14
                                    
Antal kurstillfällen: 16 lektioner   Kurstid: 40 min

Dag & tid: Måndagar 16.30-17.10
PS. Kom minst 20 minuter innan utsatt lektionstid för förberedelser & sadling.
 
Samling: I stallet mins 20 min före kurstiden börjar.