Körlicens

Sugen på att köra lopp? Välkommen att anmäla dig till körlicensutbildningen som anordnas av Hästsportens Folkhögskola tillsammans med travsällskapen. Kursen är både praktisk och teoretisk och omfattas av 15 gånger à 3 timmar, där varje tillfälle innefattar ett utbildningslopp med efterföljande teoripass.

Kursdatum: Utbildningarna anordnas under vår- och hösttermin. 
Kursplats: Kursen hålls lokalt på landets travbanor. 
Anordnare: Hästsportens Folkhögskola i samarbete med Travsällskapen. 

Innehåll och kursupplägg 
Körlicensutbildningen omfattas av minst 15 kurstillfällen under vilka varje deltagare ska uppnå 10 godkända utbildningslopp. Oberoende av kursens upplägg är samtliga ämnesområden i handledningen obligatoriska. En del av kursen är webbaserad.

Vid varje träff under körlicensutbildningen (utom den första som är rent teoretisk) ska deltagaren använda sig av egen häst. Hästen ska vara i tävlingsbar ålder, ej vara belagd med veterinärt startförbud, någon gång i livet ha varit godkänd i ett kvallopp samt väl lämpad för utbildningslopp. 

Efter avslutad kurs kan du, förutsatt att kursen genomförts med godkänt resultat, ansöka om körlicens vid ditt travsällskap. För godkänt krävs att du varit närvarande på minst 80 procent av träffarna samt klarat både det skriftliga och det praktiska provet. 

Behörighetskrav 
Deltagarens ska ha goda körkunskaper, minst ett års erfarenhet från snabbjobb innan körlicensutbildningen påbörjas, då denna är att betrakta som en uppkörningsperiod. Deltagaren ska även ha en allmän kännedom om voltstart. 

Nedre åldersgräns för deltagande i kursen är det år deltagaren fyller 15 år. Målsman ska godkänna deltagandet. 

Kostnad och anmälan 
Kursen är till stor del finansierad genom Hästsportens Folkhögskola.

Anmäl dig till Körlicenskursen genom att klicka på Boka till höger.

Efter att du bokat kursen till höger klickar du på länken nedan för att skapa ett konto till webbkursen.

När du har klarat webbkursen så får du ett certifikat/kursintyg, skicka det till travskola@farjestad.travsport.se.


Länk till webbkurs och övrig info

Klicka på här för att skapa ett konto till webbkursen. Glöm inte att även anmäla dig till den fysiska kursen på anmälningslänken till höger.