Prova på, läger & aktiviteter

Prova på är tillfället för dig som vill testa på något nytt. Kanske är du helt ny inom travsporten och vill veta mer? Eller har du kanske varit aktiv i en annan form inom hästnäringen och vill testa på hur travvärlden fungerar? Prova på är öppen för alla.

Observera att det finns flera olika bokningsbara aktiviteter på den här sidan. Klicka på "fler tillgängliga datum" i den ljusblå rutan till höger för att se samtliga datum och aktiviteter. 

Kommande dagläger och aktiviteter hos oss:

 


Vad är dagläger?
Under dagläger spenderas dagarna i stallet med hästarna och allt runtomkring, i och med att dagarna blir längre än en vanlig kurs hinner man med mer och kan anpassa upplägget utefter nivån på deltagaragruppen och vad man vill få ut av daglägret.  
Daglägret ger möjlighet att öppna upp för fler målgrupper då deltagarna kan delas upp utifrån nivå man är på. Fokusområden kan skifta från grundlig hantering av en häst till mer avancerad utrustning vid träning och tävling.

Vad är Halvdagsläger? 
Under halvdagsläger så pysslar vi med hästarna och i stallet, provar på att köra samt har en gemensam fika med frågestund där man kan fördjupa sig mer med tankar kring travsporten.  

Vad är uteritt?
På uteritterna rider vi en härlig sväng i skogen på våra hästar. Vi ser gärna att man kan rida självstädigt i skritt och trav. 
Du får möjligheten att pyssla med hästen, sadla och tränsa själv och sedan även duscha av hästen efteråt om det behövs.
Vi avslutar med gemensam lunch/fika.

Vad är Prova På Trav? 
På våra prova på tillfällen så har vi en kortare introduktion in i travets värld där du får pyssla med hästarna och prova på att köra travhäst/ponny! Allt under ledning av vår duktiga personal. 

Prova på ger dig möjlighet att testa på sporten med antingen stor häst eller travponny. Oftast finns det möjlighet att fortsätta i travskolan på en utav terminskurserna som erbjuds.  

 

Mer information?
Kontakta oss på travskolan för mer information angående kommande dagläger om du vill veta mer. Alla frågor är bra frågor!