Kurser för barn och ungdomar

Runt om på våra travskolor erbjuds flera olika barn- och ungdomskurser. Vilken kurs som passar dig eller ditt barn bäst beror på förkunskaper och ålder. Vi erbjuder knattekurser för de allra minsta och märkeskurserna för de lite äldre. 

Till höger hittar ni standardutbudet som våra travskolor erbjuder runt om i landet, vissa travskolor har ännu fler för till exempel barn och ungdomar som vill fortsätta utvecklas efter att gått samtliga märkeskurser. Knattekurserna är för de allra minsta som är nyfikna på att lära sig mer om hästar och prova på att köra häst. När man har ålderna inne (mellan 6-8 års ålder) kan man börja på märkeskurserna, därefter är man färdig för att ta tävlingslicens för ponnytrav.

Samtliga kurser erbjuds på lokal nivå på travskolorna där våra utbildade travlinstruktörer tar hand om travskoleeleverna. För att läsa mer om vad just din lokala travskola erbjuder för barn- och ungdomskurser kan du klicka på länken längre ner. 

För att läsa mer om vad kurserna innehåller kan du klicka på någon av dem till höger. 

Knattekurserna
Kurserna för den yngsta målgruppen.

Märkeskurserna
Märkeskurserna är för dig från 7 år och uppåt och består av Järn, Koppar, Brons, Silver och Guld. När du gått kurserna är du redo för att ta licens med ponny.

Licensutbildningar
När du har gått tillräckligt många kurser i travskolan och är redo för att tävla med ponny.

emma-och-palle-3 rätt storlek.jpg