Träningsgrupp licens

Denna kursen riktar sig till dig som vill satsa på att ta körlicens för storhäst inom en snart framtid.

Observera att den här kursen ges vid flera tillfällen. Klicka på fler tillgängliga datum i den ljusblå rutan till höger för att se fler datum. 

Målgrupp
Kursen erbjuds för ungdomar från 16 år och vuxna som vill utveckla sin praktiska färdighet i att planera, förbereda och köra hästen i träningssammanhang.

Förkunskaper
Kursen kräver förkunskaper motsvarande Travkurs 3. Deltagaren ska vara 16 år eller äldre.

Omfattning
En lokal kurs som erbjuds på landets travskolor. Kursen är på minst tio tillfällen á två timmar, men kan göras längre för att befästa kunskaperna hos deltagarna.

Kursmål
Efter genomgången kurs ska deltagaren känna till:

  • Hur träningsplanering kan läggas upp för hästen
  • Olika typer av träning för travhästen
  • Hur utrustningsändringar kan påverka hästen
  • Hur uppvärmning och nedvarvning bör göras
  • Tidtagning under körning
  • Hur man uppmärksammar travhästens takt och rytm


För dig som gått Träningsgrupp eller har motsvarande erfarenhet. Den här kursen riktar sig till dig som vill satsa på att ta körlicens. Här går vi igenom reglementet, tränar på startmetoder och kör olika heat med klocka. Allt för att du ska vara redo att ta din körlicens.
Kursen varvar körning med teori. Viktigt information till dig som anmäler till denna kursen är att p.g.a att vi måste sätta våra hästars välmående och hälsa först så kommer vi ej att tillåta några snabba tider såsom provlopp och snabbjobbs tempon. Däremot kommer vi köra i rätvarv och positionsbyten på egna utsatta idealtider och detta är vi noga med att det ska följas.Praktisk info:
Travskolan håller till i stall nr 35 inne på stallbacken. Parkerar gör man utanför stallbacken på grusparkeringen eller nere vid ridhuset. Gå in via bakgrinden vid vårat stall (mot Spånga Entrén)

Bra att ha oömma kläder samt kläder efter väder. Bra också om ni har med egna handskar (fingervantar).

Vi säkerhetsutrustning som hjälm, säkerhetsväst och glasögon att låna.