Hästis

För barn 6-10 år med varierad förkunskap. Vi hämtar barnen mellan kl 13.15-14.30 och går/åker gemensamt tillbaka till skolstallet. Barnen tar med sig eget ombyte och mellanmål som vi tillsammans äter innan vi börjar i stallet. Vi lär barnen hantering, ridning och körning. Vi gör det på ett ansvarsfullt men roligt sätt.

TRAVFRITIDS - HÄSTIS
Hästis är en fritidsaktivitet i stallmiljö. Barnen går under terminen en dag i veckan med uppehåll under skolloven.
För att boka en plats på vårt travfritids gör man först en intresseanmälan vilket du gör nedan. Grupperna är på 8 elever per dag, tidigare elever har förtur och nya elever sätts in i den mån det går.

Intresseanmälan görs HÄR

För barn 6-10 år med varierad förkunskap. Varje tillfälle är ca 3 timmar (utbildningsdelen är ca 2 timmar)
Vi hämtar barnen mellan ca kl.13:15-14.00 och går/åker gemensamt tillbaka till skolstallet.
Barnen tar med sig eget ombyte och mellanmål som vi tillsammans äter innan vi börjar i stallet. (Vad barnen behöver i klädväg hittas nedan)
Efter det drar lektionen igång. Här lär vi barnen allt från hantering, ridning och körning. Vi brukar hålla oss till rutinen att rida och köra vartannat tillfälle med kompletterande inslag av teori. Även någon enstaka gång under terminen har vi hel teorilektion med kombinerande lekar och andra inomhusaktiviteter. Vi gör detta på ett ansvarsfullt men roligt sätt.

Fritids är slut kl.16.30 då föräldrarna hämtar barnen från Solvallas Travskola. Vi brukar hålla oss till rutinen att rida och köra vartannat tillfälle med kompletterande inslag av teori. Även någon enstaka gång under terminen har vi hel teorilektion med kombinerande lekar och andra inomhusaktiviteter.

På Solvalla erbjuder vi en unik möjlighet att gå på fritids med hästar, körning, ridning och lek. Målet med Hästis är i första hand att ha roligt och träffa nya vänner, både två- och fyrbenta! Självklart kommer vi lära oss massor, då vi rider och kör varannan vecka förutom någon gång per termin då vi brukar ha lite teori för att fördjupa oss om hästar och hästhållning. På detta sätt får barnen en chans att testa på så många olika saker som möjligt som är med hästar.

Idag samarbetar Travskolan med Sundbyskolan, Mariehällskolan, Bromstensskolan, Solhemsskolan, Beckombergaskolan, Duvboskolan och Älvkvarnskolan för att nämna några.

Vi är öppna för nya samarbeten så ser du inte din skola i aktuella samarbeten så kontakta Camilla Ahlberg, camilla.ahlberg@solvalla.travsport.se

Varje tillfälle är ca 3 timmar (utbildningsdelen är ca 2 timmar).

Hösttermin: 4 500: - inkl. moms (uppehåll under skollov)
Vårtermin: 5 000: - inkl. moms (uppehåll under skollov)


I priset ingår hämtning av deltagaren, försäkringar, lån av säkerhetsutrustning såsom hjälm, skyddsväst m.m och hästlektioner med körning och skötsel av hästarna.