Kampanjkurs

En kurs för dig som vill passa på och testa en specialkurs på travskolan, perfekt för dig som är nybörjare och vill ta klivet in i travet.

Kampanjkurs är en specialkurs för dig som vill få en inblick i travsportens härliga värld, ung som äldre. Vid 3 tillfällen visar vi det unika med sporten och du får bekanta dig med oss, hästarna, utrustningen samt lära dig grunderna i körningen förstås. Vanligtvis har vi deltagare med olika förkunskaper inom häst men gemensamt är att alla brukar vara nya inom travsporten, det ger en bra mix och intressanta diskussioner.

Målgrupp
Kampanjkursen riktar sig till barn, ungdomar  och vuxna oberoende  av deltagarnas förkunskaper. Du är välkommen som nybörjare inom hästvärlden eller om du har lång erfarenhet av hästar och vill prova travsporten.


Innehåll
Kursen innehåller grundläggande regler och säkerhet  kring hästar, selning och körning. Du lär dig mer om travsportens utrustning, hur du selar samt lär dig hur man kör.

För barn & Ungdomar används travskolans ponnyer i kurserna medan kursen för ungdom/Vuxen använder både ponnyer och stora hästar i kursen beroende på vilka övningar vi gör, hur gruppen är sammansatt och vilka förkunskaper som finns i gruppen.

Barn & ungdomskurserna är för dig som vill delta med ponnyer och lära dig mer om ponnytrav.

Ungdom/vuxenkurser riktar sig till dig som vill köra de stora hästarna och utvecklas inom travsporten

Fortsättning
Efter kampanjkursens 3 gånger kan du anmäla dig till Järnkurs (barn/ungdom) eller Travkurs 1 (Ungdom/vuxen) som startar i augusti.

Frågor?
Välkommen att kontakta oss, kontaktuppgifter hittar du till höger.