Prova på

Prova på är tillfället för dig som vill testa på något nytt. Kanske är du helt ny inom travsporten och vill veta mer? Eller har du kanske varit aktiv i en annan form inom hästnäringen och vill testa på hur travvärlden fungerar? Prova på är öppen för alla.

Prova på ger dig möjlighet att testa på sporten med antingen stor häst eller travponny. Oftast finns det möjlighet att fortsätta i travskolan på en utav terminskurserna som erbjuds.  

Kommande prova på dagar/lovaktiviteter på travskolan: 

Söndag 17 december - Pysseldag på travskolan. Kl 09.00-12.00 
Vi träffas i stallet och pysslar tillsammans. Vid bra väder kör vi eventuellt en tur uppe på körplanen. 

Torsdag 28 december - Ta med en kompisdag på travskolan! Kl 10.00-12.00
Ett prova på tillfälle på två timmar där våra ordinarie elever får ta med kompisar och visa upp travskolan. Vi kör, pysslar med hästarna - och om vädret är bra tolkar vi bakom någon utav våra snälla travskolehästar. 
Ett tillfälle för såväl ordinare som helt nya elever att upptäcka travskolan. 

Onsdag 3 januari - Hästskötardag kl 07.00-12.00
Vill du prova på att vara hästskötare? Denna dag bjuder vi in såväl nya som gamla elever för att genemsamt umgås och arbeta i stallet under en dag. Vi släpper ut hästar, mockar, pysslar med hästarna, kör och gör allt det där en hästskötare gör annars. Möjlighet att stanna längre än till kl 12.00 finns för den som vill. 

Tisdagar 16 januari-30 januari - Prova på kurs för Knatte på 3ggr. Kl 16.15-17.15.  
En prova på kurs för de yngre barnen  (3-7 år) som vill prova på att gå på travskola. Vi kör, rider och pysslar om hästarna. Hjälm och väst finns att låna. 

Tisdagar 16 januari-30 januari - Prova på kurs för ungdomar från 14 år och vuxna. Kl 17.30-19.30.
Vi lär oss grunderna i körning och selning. Såväl ponnysar som storhästar används i kursen. Anmälan till den prova på kursen görs på DENNA länk

Onsdagar 17 januari-31 januari - Prova på kurs för barn mellan 7-15 år på 3ggr. kl 17.30-19.30 
En prova på kurs på 3 tillfällen för barn som vill prova på att gå kurs hos oss. Vi kör, lär oss grunderna i selningen och pysslar om hästarna. Ingen förkunskap krävs & det finns ledare med i vagnen vid körning, så föräldrarna behöver inte leda någon häst.
Hjälm och väst finns att låna.

Funderingar?
Du är varmt välkommen att höra av dig till travskolan vid frågor och funderingar, du hittar kontaktuppgifter till höger.


Varmt välkommen med din bokning!

SOLVALLA TRAVSKOLA KÖR PÅ BANAN  -1-6.JPG