Puls- och laktatmätning för presterande hästar!


 
Mitt Hästcentrum välkomnar dig till Arena Dannero söndag den 24 april för en heldag inom ämnet träningslära. Dagen fokuserar på puls- och laktatmätning då vi gästas av Nina Magnusson och Gunnar Melander som kommer att dela med sig av sina kunskaper i ämnet. Dagen vänder sig till alla discipliner där hästen på något sätt tränas för prestation.
Nina är i grunden hippolog och har sedan vidareutbildat sig inom hästområdet. Hon har sin bas i Kungsbacka och driver sedan 2011 det egna företaget Hippofys med fokus på hästhälsa. Gunnar Melander är professionell travtränare som tillhör tränareliten i Sverige på kallblodssidan och han har vunnit många storlopp med egentränade hästar.
Både Nina och Gunnar har stor erfarenhet av att jobba med puls- och laktatmätning och under dagen kommer de att reda ut begreppen samt teoretiskt och praktiskt gå igenom hur vi kan använda dessa hjälpmedel för att hitta rätt intensitet i träningen. Tid finns avsatt för diskussion och frågor.
PROGRAM SÖNDAG 24 APRIL
08.00 Frukostmingel i travrestaurangen på publikplats
09.00 Introduktion och föreläsning
10.15 Kaffe
10.45 Föreläsning och frågestund
12.00 Lunch
13.00 Praktisk förevisning i stall M och på rundbanan
14.30 Kaffe
15.00 Diskussion och avrundning
16.30 Avslut
ANMÄLAN
Kostnad inkl. föreläsning, frukost, fika och lunch: 450 kr, avgiften faktureras och ska vara betald innan föreläsningen. Först till kvarn, max 100 deltagare, sista anmälningsdag är 19 April.
Ange namn, fakturaadress och ev. matallergi i anmälan till Mitt Hästcentrums projektledare Anna Karin Norberg, anna-karin.norberg@dannero.travsport.se
Vid frågor, kontakta Anna Karin på 079 006 92 37.
Mitt Hästcentrum är skapat av Region Västernorrland, Lantbrukarnas Riksförbund Västernorrland, Bergsåker, Bergsåkers Hästklinik, Dannero och Nordvik.

Publicerad onsdag 2 mars 2022. travskola@bergsaker.travsport.se