Årets segerrikaste ponnykuskar och -ryttare 2023

Ponnytravåret 2023 är slut och vi kan gratulera årets segerrikaste kuskar och ryttare under säsongen. Vi har kollat med dem vilken som var den roligaste segern under året och lite kring deras förhoppningar på 2024.


Årets kusk, kategori A – Cajsa Holm


– Bästa segern var i Stiftelsen Järvsöfaks Mini Open Trot 2023 med Maximus II. Det var det första loppet efter min olycka när jag fick en traktorskopa på foten och en operation som var värre än läkaren trodde. Jag körde med gips och stor stövel utanpå! Jag vill också säga Norskt Ponnytravkriterium Kat A med King Triton. Det var det första kriteriet som Norge körde för ponny och det var imponerande så bra de ordnat, både före och efter loppet.

– Målet med 2024 är att starta på med mina två russ Razzia Ernst och Chilla Gunilla, kanske vara med i något större lopp med Razzia Ernst och hoppas att Chilla Gunilla mognar på och utvecklas. Jag hoppas också på att få köra åt andra! Dessutom har jag skaffat ett kallblod, Haga Bror, som det ska bli spännande att träna och starta.

Årets kusk, kategori B – Isabella Jansson Wiklund 


– Jag måste säga två segrar 2023, Lilla Hallandsmästaren med Lojstalo och Lilla Smålandsmästaren med min egen Vikas Rossimo. Det var mycket strul med honom, men där och då fick han visa hur bra han är.

– Jag har satt mål för alla hästar inför 2024, men framför allt hoppas jag på ett bra år allmänt. Jag fyller 18 år i juni och får då köra vanliga lopp med stora hästar. Det ser jag fram emot.

Årets montéryttare, kategori A – Stina Lillström


– Jag kan inte välja bara en, så det får bli två favoritsegrar. Den första segern för året för att det var min allra första i karriären och sen den sista för året eftersom det blev klart att jag vann montéligan kat.A.

– Jag vill tävla så mycket som möjligt i både monté- och sulkylopp under 2024 och fortsätta utvecklas. Jag hoppas våra egna ponnyer får vara friska och att jag kan tävla mer även med dem. Sen hoppas jag även få rida monté-SM.

Årets montéryttare, kategori B – Linn Hedkvist


– Monté- SM kategori B är utan tvekan den bästa segern.

– Jag hoppas få ett lika bra år 2024 som 2023 åtminstone och det ska bli extra spännande med två nyblivna treåringar som är tänkta att debutera under året.

Publicerad tisdag 30 januari 2024.