Sara Jernberg - adjungerad ungdom till Svensk Travsports styrelse

Under Kriteriet-helgen var det inte bara fina prestationer på travbanan, det var även val om vem som skulle bli den nya adjungerade ungdomsrepresentanten i Svensk Travsports styrelse. Valet hölls under ungdomsträffen i Stockholm. Till slut stod det klart att det var Sara Jernberg (24) från Visby som skulle bli adjungerad in i styrelsen.


Det var under lördagen och söndagen som ungdomsträffen i Stockholm ägde rum. 25 ungdomar från olika delar av Sverige samlades för att diskutera olika frågor och framför allt välja ut den nya adjungerade ungdomsrepresentanten till Svensk Travsports styrelse. Under dagarna fick ungdomarna lära känna kandidaterna genom att de presentera sig och fick svara på olika frågor.

Inför kommande år är det alltså Alexandra Gross och Sara Jernberg som kommer sitta med i Svensk Travsports styrelse som ungdomsrepresentanter. Sara brinner för travsporten och är främst aktiv inom ponnytravet. Hon har tävlat ponnytrav sedan hon var tio år gammal och familjen har idag gotlandsruss som hon tränar och tävlar tillsammans med sin syster. Hon har också jobbat på travskolan och är sedan några år tillbaka ledamot i Gotlands Russtravklubbs styrelse. 

-  Det ska bli väldigt spännande att vara ungdomsrepresentant för Svensk Travsport och jag tror att de här åren kommer att vara mycket lärorika. Jag ser fram emot att få en större inblick i hur styrelsen arbetar och att få möjlighet att vara med och påverka utvecklingen av sporten genom att bidra med och lyfta fram ungdomsperspektivet i olika frågor, säger Sara Jernberg.

Tillsammans med de andra styrelsemedlemmarna kommer hon få sitta med för att lyssna och tycka till om olika frågor. Emma Gabrielsson fortsätter ut året, först då passeras två år i styrelsen för en travglad tjej som gör ett fantastisk jobb i styrelsen.  

Publicerad torsdag 2 november 2023.