Sök Jim Fricks stipendium

För tredje året ska stipendiet i Jim Fricks namn delas ut. 30 000 kronor är stipendiet på och det kan ges till ungdomar eller klubbar och organisationer som tillhör Svensk Travsport.


Jim Frick, en av våra allra främsta profiler inom travsporten, gick bort den 25 juli 2020 efter en tids sjukdom. Jim blev 68 år. I samband med hans bortgång beslutade familjen att starta en stipendiefond i Jims namn för att främja ungdomar inom travsporten.

För tredje året ska stipendiet i Jim Fricks namn delas ut. 30 000 kronor är stipendiet på och det kan ges till ungdomar eller klubbar och organisationer som tillhör Svensk Travsport. Syftet är att förbättra möjligheten för barn och ungdomar att uppleva och verka inom travsporten. Ungdomar kan söka stipendiet till och med det året de fyller 20 år.

Nu öppnar ansökningarna för 2023. Vill du söka stipendiet för dig själv eller åt någon annan, fyller du i ansökningsblanketten som du hittar här och sista dag att skicka in ansökan är den 14 juli.

Stipendiaterna utses av Jim Fricks fru och livskamrat Åsa Frick ihop med deras barn samt representanter från Svensk Travsport och Siljans Travsällskap.

Publicerad fredag 16 juni 2023.