Missa inte Solvallas Ungdomspodd

För kort tid sedan släpptes Solvallas Ungdomspodd som leds av Emilia Hiltula och Sofia Konstadinidis. Podden riktas till dig som är ungdom och gillar trav. I varje podd finns en ny gäst, vi har pratat med Hiltula och Konstadinidis om hur detta gick till.


Hur kom ni på denna idé?
– Vi har själva lyssnat på många poddar och formatet känns lättillgängligt och populärt just nu. Solvalla har redan en podd men den riktar sig mer mot vuxna och stortravet, därav tänkte vi att vi ville göra något liknande men för ungdomarna i sporten.

Vad är målet med podden?
– Att öka intresset för travsporten inom ungdomar och att det ska finnas en podd att kunna identifiera sig med. Och att man får delaktig och skicka in frågor och funderingar som man har.

Hur väljer ni tema och gäster till varje podd?
– Vi försöker bjuda in personer som vi tror är intressanta för ungdomar att lyssna på. Och vi planerar att försöka följa säsongen, så exempelvis var första avsnittet lite inför säsongen och i maj månad blir lite elitloppsinriktat osv. Men man får jättegärna skicka in och önska gäster till travskola@solvalla.travsport.se.

Hur tänker ni att podden kan påverka ungdomarna i travsporten?
– Tanken är att podden ska vara ett kul tillägg i ungdomarnas vardag. Vissa avsnitt kan det komma tips och råd från olika håll och vissa avsnitt kanske bara är feel good avsnitt där man får lyssna på olika profiler. Alla är välkomna att lyssna!

Vad tycker ni? In och lyssna där poddar finns!

Publicerad tisdag 28 februari 2023.