Svensk Travsport satsar på framtidens unga ledare inom travet

Är du också en av travets framtida ledare? Då har vi utbildningen för dig! Välkommen med din ansökan till ledarskapsutbildningen Hästnäringens unga ledare som startar i mars 2024.


 

Nu är det dags att söka till ledarskapsutbildningen Hästnäringens Unga Ledare (HUL), steg 1, som startar i mars 2024. Svensk Travsport satsar på travets unga aktiva och står för kursavgiften - utbildningen är därför kostnadsfri för dig som deltagare. Hästnäringens Unga Ledare (HUL) vänder sig till dig som är 15–20 år och är intresserad av vara med och utveckla ungdomsverksamheten i din egen organisation inom travet.

Utbildningen genomförs under 2024 med tre digitala träffar á 2,5 timmar vardera samt en fysisk träff  i samband med Hästnäringens ungdomskonferens med totalt ca 70 deltagare från hela hästnäringen. Mellan träffarna arbetar deltagarna med olika uppgifter såsom t ex analys av det egna förbundets ungdomsverksamhet, ledarskapsfrågor, hållbarhetsfrågor etc. För att slutföra kursen behöver deltagarna engagera sig vid samtliga utbildningstillfällen.

Ansökan och antagning
Anmälan sker till ungdomsansvarig inom Svensk Travsport och ska vara inlämnad senast den 15 februari. Antalet platser är begränsat, och det är respektive organisation som väljer ut deltagarna. 

Anmälan skickas till kristine.bo@travsport.se

 

Foto: Jessica Bergström

Publicerad torsdag 7 december 2023.