Travsportens utbildningsverksamhet

Svensk Travsport vurmar varmt för utbildning och vill erbjuda utbildningar till så många som möjligt för att utveckla sporten. Tillsammans med travsällskapen och privata aktörer görs det möjligt att ha travskoleverksamhet och erbjuda flera olika sorters kurser för nyfikna runt om i landet.


Inom Svensk Travsport erbjuds utbildningar för alltifrån den yngsta målgruppen från fem år till de som har varit med i sporten länge och vill starta proffsverksamhet. Det finns även utbildningar för den som vill bli utbildningsledare i travskolan eller för den som tycker det är kul att jobba på tävlingar och vill bli funktionär.  

De flesta utbildningar man kan gå inom travsporten erbjuds lokalt på varje travskola, så som nybörjarkurser för både barn och vuxna eller en licensutbildning för dig som vill ha en travhäst i träning på hobbynivå. Andra utbildningar sköts på centralt håll och det är till exempel för de som vill bli utbildare i travskolan eller de som vill starta en proffsverksamhet. 

Varje travskola är kvalitetssäkrad genom Svensk Travsport men har sin egen regi. Kursutbudet kan se olika ut beroende på vilken travskola man vänder sig till, men alla travskolor utgår från Svensk Travsports framtagna kursutbud.  

På travskola.se ges möjligheten att själv kolla vilka kurser din närmsta travskola erbjuder, antingen är kursen bokningsbar eller kan det vara en kurs som återkommer till nästa termin. Det går alltid att kontakta en utbildningsansvarig på den lokala travskolan vid osäkerhet om en kurs passar en.  

Publicerad torsdag 25 juni 2020.